top of page
  • PK Borac

ZAŠTO NAM TREBAJU PLIVAČKE KAPICE?

Updated: Mar 31, 2022

Jedna od najvećih zabluda kod plivača početnika i njihovih roditelja je da je glavna uloga plivačke kapice sačuvati kosu da se ne pokvasi. Iako neke kapice imaju tu funkciju to nije njihova primarna namjena.


Kapica pomaže trenerima i roditeljima da lakše prepoznaju svoje plivače u bazenu. Ovo je razlog zašto su neki roditelji veoma kreativni kada je izbor plivačke kapice u pitanju.

Plivačke kapice prije svega služe da vam omoguće bolju propulziju i plivanje, a istovremeno drže kosu na okupu, tako da vam ne smeta dok plivate. Pored toga veoma je važna i iz higijenskih razloga. Većini ljudi dok su u bazenu opada kosa, a kroz bazen dnevno prolazi stotine ljudi, što bi za rezultat imalo zapušene filtere u bazenu, a o vizuelnim efektima i da ne pričamo. Kapice takođe štite vašu kosu od hlora, što je posebno važno za redovne posjetioce bazena.


Sljedeća važna uloga plivačke kapice odnosi se na plivačke klubove, kapica pomaže trenerima i roditeljima da lakše prepoznaju svoje plivače u bazenu. Ovo je razlog zašto su neki roditelji veoma kreativni kada je izbor plivačke kapice u pitanju.


I na kraju, ali ne i najmanje važno, kod mnogih plivača kapica je neizostavan modni detalj, o čemu svjedoče i sve trgovine u kojima možete naći nevjerovatne kombinacije i veoma maštovite kreacije koje i jedva da liče na plivačke kapice.


Sve u svemu, ako želite suvu kosu ne ulazite u bazen, a oni koji vole plivanje imaju beskonačan izbor plivačkih kapica.


Samo plivaj…

225 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page