top of page
  • PK Borac

BORAC TELEGROUP GRAND CHALLENGE OPRAVDAO SVA OČEKIVANJA!

Updated: Mar 31, 2022

Završen je 10. po redu “Borac TeleGroup Grand Challenge 2021”, na kojem je učešće uzelo 312 takmičara i 30 plivačkih klubova, iz 11 država.



U ime Plivačkog kluba “Borac” Banja Luka želimo da se zahvalimo svim učesnicima i njihovim trenerima.


Najveći uspjeh ostvarila je reprezentativka Slovenije (Plivački klub “Fužinar” Ravne na Koroškem) Janja Šegel koja je u time trial pokušaju isplivala A olimpijsku normu i time se direktno plasirala po drugi put na Olimpijske igre.

Završen je 10. po redu “Borac TeleGroup Grand Challenge 2021”, na kojem je učešće uzelo 312 takmičara i 30 plivačkih klubova, iz 11 država.


Najveći uspjeh ostvarila je reprezentativka Slovenije (Plivački klub “Fužinar” Ravne na Koroškem) Janja Šegel koja je u time trial pokušaju isplivala A olimpijsku normu i time se direktno plasirala po drugi put na Olimpijske igre. Janja je u 4 discipline ostvarila 3171 FINA bodova i time ostavila drugoplasiranu Aleksa Gold (PK Kalevi Ujmisk, Estonija). Ovo je istorijska A norma isplivana na Gradskom olimpijskom bazenu, što dovoljno govori o kvalitetu takmičara koji su učestvovali.


Za najuspješnijeg plivača proglašen je Nikola Ratkov (plivač Kragujevačkog Radničkog) sa isplivanih 3059 FINA bodova i time ostavio iza sebe drugoplasiranog plivača Estonije Cevin Anders Siim.


Plivački klub Ljubljana iz Slovenije ostvojio je najveći broj zlatnih medalja. U ime Plivačkog kluba “Borac” Banja Luka želimo da se zahvalimo svim učesnicima i njihovim trenerima.


Zahvalnost dugujemo sponzorima koji su obezbijedili skoro 70% ukupnog budžeta mitinga, a to su Generalni sponzor mitinga, kompanija TeleGroup, Mtel, Verano motors, Gumam, Mozzart, Trigav osiguranje Banja Luka, Optima, Ibis Inženjering Banja Luka, te Medijskim pokroviteljima Radio Televiziji Republike Srpske i Nezavisnim novinama.


Zahvalnost Kabinetu Predsjednika Republike Srpske, g-đi Željki Cvijanović, Ministrici porodice, omladine i sporta vlade Republike Srpske, g-đi Sonji Davidović, Gradu Banja Luka koji je po osnovnom programu sufinansiranja odredio dio budžeta, kao i direktoru JP Aquana g. Veliboru Vukajloviću koji je obezbijedio tehničku pomoć i koordinaciju.


Posebna zahvalnost svim volonterima, bez kojih ovo takmičenje ne bi prošlo kako smo planirali, među kojima su plivači, roditelji plivača Borca, treneri, rukovodstvo Borca i studentima Apeiron Univerziteta Banja Luka. I za kraj posebna zahvalnost uz veliko poštovanje prema promoteru ovogodišnjeg BTGC2021 g. Darjanu Petriču!

64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page