top of page
  • Writer's picturePlivačкi klub Borac Banja Luka

BLAŽEVIĆU NORMA ZA EVROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO, MEŠETOVIĆU BRONZA!

Plivač banjalučkog Borca Boris Blažević iz Banja Luke ostvario je B normu za Evropsko juniorsko prvenstvo.

Mladi plivač sa nepunih 17 godina uspio se plasirati na Evropsko juniorsko prvenstvo u disciplini 200 metara delfin sa rezultatom 2:11.11 koji je ostvario na Međunarodnom plivačkom mitingu Dubrava Zagreb Open. Važeća norma u ovoj disciplini je 2:11,16. Blažević je prva plivač iz Republike Srpske koji je ispunio normu za predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se od 4. do 9. Jula održati u Beogradu. Banjalučki plivač dobio je priznanje na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske i uvršten u 10 najperspektivnijih mladih sportista.


Naš najbolji plivač Adi Mešetović uspio je da osvoji bronzanu medalju u disciplini 50m slobodno, sa isplivanim rezultatom 23:17.

Na ovom takmičenju nastupilo je 424 takmičara iz 43 kluba i pet država, koje je uvršteno u Kalendar FINA i kvalifikaciono je za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki 2023.


Pored spomenutih plivača, crveno plave boje našeg Borca branili su Sofija Vranješ, Aleksej Vidović, Aleksa Đukanović i Relja Grahovac, koji su u većini isplivanih disciplina isplivali svoje lične rekorde.


Zahvaljujemo se ponosnom prijatelju - kompaniji Verano motors koji nas je podržao i na ovom značajnom takmičenju!


Čestitamo našim takmičarima i trenerima!


23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page